Alışveriş Sepeti

Sepetinizde ürün bulunmuyor.

Başa dön
Kastamonu Taşköprü Sarımsağı

Kastamonu Taşköprü Sarımsağı

Kastamonu Taşköprü Sarımsağı: Sağlık ve Lezzet Dolu Bir Miras

Kastamonu, Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde bulunan tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü bir şehirdir. Bu şehrin gastronomik zenginliklerinden biri de Taşköprü sarımsağıdır. Taşköprü sarımsağı, bölgenin özel iklim ve toprak koşullarında yetişen, benzersiz lezzeti ve sağlık faydalarıyla tanınan bir sarımsak çeşididir.

Kastamonu Taşköprü Sarımsağı Özellikleri ve Lezzeti

Kastamonu Taşköprü sarımsağı, beyaz, büyük[...]

Siyah Sarımsak Nedir ?

Siyah Sarımsak Nedir ?

SİYAH SARIMSAK NEDİR?

Siyah sarımsak, normal sarımsağın fermantasyon sürecinden geçirilerek elde edilen ve özellikle Asya mutfağında kullanılan bir besin maddesidir.

Görünümü itibariyle normal sarımsaktan farklıdır; siyah sarımsak, koyu renkte, yumuşak ve tatlı bir dokuya sahiptir. Bu özelliklerini, uzun süreli ve düşük sıcaklıkta fermantasyon işleminden alır. 

Siyah sarımsağın tarihi, eski Çin’e kadar uzanır[...]

Taşköprü Sarımsağı Nedir ?

Taşköprü Sarımsağı Nedir ?

TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞI NEDİR ?

Sarımsak Dünya tarım ürünleri ticaretinde önemli bir paya sahip olmamakla birlikte, birçok gelişmekte olan ülkede ve gelişmiş ülkelerde önemli miktarlarda üretilmekte ve dış satıma konu olmaktadır. Genel olarak sarımsak üretiminde emeğin fazla olması ve maliyetinin işçilik masrafları nedeni ile diğer birçok ürüne göre daha yüksek olması bazı ülkelerde üretim miktarının oldukça sınırlı[...]